pentru a afla primul despre promoții sau
ce produse noi avem în stoc

Organizarea băii: optimizarea spațiului
Organizarea încăperilor din casa sau apartamentul tău îți poate da uneori bătăi de cap. Una dintre cele mai importante camere este baia, aici va trebui să tratezi mobilierul și accesoriile cu grijă pentru a te asigura că este destul spațiu pentru toate accesoriile și articolele din cameră.
Organizarea spațiului utilizat și a celui liber dintr-o baie diferă de forma acesteia, de dimensiunea ei, de câte persoane o folosesc cotidian, de aparatele electrocasnice mari, precum mașina de spălat, și de mărimea corpurilor de mobilier alături de accesoriile aferente.
Curățarea și dezinfectarea băii
Indiferent de modelul de baie pe care ți-l dorești, dacă este mică sau mare, dacă este încăpătoare sau trebuie să rearanjezi constant piese de mobilier pentru a ajunge la anumite obiecte și accesorii; baia trebuie să fie întotdeauna curată.
Suprafața vizibilă și ascunsă de către mobilier a băii poate fi afectată de viruși, bacterii, organisme fungice și mucegaiul care apare în urma umidității crescute a temperaturii încăperii.
Dezinfectarea suprafețelor băii este necesară pentru a-ți păstra organismul sănătos. Există mai multe tipuri de dezinfectanți speciali pentru o cameră impecabilă.
Înainte de a începe organizarea băii și optimizarea spațiului pentru mobilier, asigură-te că tot locul este curățat și dezinfectat.
Ușa ca ansamblu pentru intimitate și spațiu de depozitare
Ușa unei băi este importantă pentru intimitatea ta, însă ea poate fi folosită la mai multe idei de organizare a băii. Totuși, de specificat că pentru o baie de dimensiuni mici, o ușă pliantă, glisantă ar fi mai potrivită spre deosebire de una clasică, masivă de lemn sau pal deoarece ocupă mai puțin spațiu.
Iată câteva idei pe care să le aplici atunci când vrei ca ușa ta de la baie să fie mai mult decât doar un ansamblu pentru intimitate:
Oglindă lipită de spatele ușii
Spatele ușii poate fi un loc potrivit pentru ca tu să îți instalezi o oglindă de dimensiuni mari. Astfel, poți să economisești loc în baie și să ai un spațiu în plus pentru alt mobilier sau accesorii.
Cuier pentru prosoape și halate
Prosoapele pot fi de diferite dimensiuni așa că poți atașa mai multe prinzători de spatele ușii de la baie. Pentru prosoapele mai mici poți pune o bară orizontală pe care să aranjezi 1-2 articole de uscat mâinile, iar pe verticală poți lipi câteva suporturi pentru prosoapele mari.
Pe ușă pot fi așezate și halatele de baie. Asemeni prosoapelor de dimensiuni mari, ai nevoie de câteva cuiere care se pot prinde de ansamblu.
Etajeră și organizator pentru ușă
Etajerele și organizatoarele pentru ușă pot fi atât din material textil cât și din metal. Acestea sunt practice deoarece au foarte multe compartimente.
Poți să ai mai mult spațiu de manevrare în baia ta datorită acestor accesorii deoarece ele vor fi staționare pe ușă și nu vor încurca restul încăperii. Ele se prind de partea de sus a ușii, mecanismul fiind fixat pentru a evita accidentele.
Cromatica și accesoriile suprafeței băii
Cromatica băii
Baia ar trebui să se prezinte drept un spațiu încăpător, curat și luminat. Paleta de culori pe care o alegi va influența mult acest aspect.
Dacă vrei să dai impresia unei camere mai spațioase, optează pentru culori de alb, bej, bleu deschis, gri deschis și auriu pastel pentru podea, pereți și tavan. O altă variantă care ar putea mări spațiul băii este tapetul de sticlă sau vinil.
Alege mobilierul și accesoriile în același ton al cromaticii încăperii pentru o baie minimalistă și neutră, simplă sau alege combinații creative de culori pentru un look modern și unic al camerei.
Accesoriile și suporturile de perete
Accesoriile care sunt fixate direct în perete pot fi prin prindere cu șurub, sub presiune sau prin lipire. Pentru o organizare eficientă poți atașa:
- Geam despărțitor între cadă și restul băii, în cazul în care baia ta facilitează de instalații sanitare de tip duș sau cub;
- Perdeaua pentru cadă;
- Oglinda de perete, fie aceasta de dimensiuni mici sau mari;
- Cuierul pentru prosoape și halate de baie;
- Suportul pentru hârtia igienică;
- Dozator pentru săpunul lichid;
- Suport pentru periuțele și pasta de dinți;
- Aplicele de iluminat.
Instalațiile și obiectele sanitare
Instalațiile și obiectele sanitare sunt produsele esențiale dintr-o baie; în funcție de modelul și dimensiunea acesteia, există mai multe tipuri potrivite pentru nevoile tale.
Vasul de toaletă
Vasul de toaletă poate fi instalat în oricare colț al camerei, însă acest lucru depinde și de modelul pe care dorești să-l alegi.
- Vasul de toaletă din două piese
Vasul de toaletă din două piese îți oferă posibilitatea de a atașa o parte într-un spațiu, iar rezervorul în altă parte a peretelui. Datorită acestui model, poți folosi etajerele și rafturile de mobilier fix deasupra vasului de toaletă pentru a optimiza spațiul băii.
- Vasul de toaletă dintr-o piesă
Deși ocupă într-o singură zonă mai mult spațiu, dar rezervorul poate fi folosit drept o etajeră extra. Acest tip de vas de toaletă este perfect pentru orice dimensiune și tip de baie.
- Vasul de toaletă montat în perete
Vasul de toaletă montat în perete este perfect pentru băile mici în care rezervorul devine o problemă atunci când iei în calcul spațiul pe care-l poți folosi. Potrivit pentru băile moderne, vasul montat în perete în oferă ușurința de a putea curăța mai repede și mai eficient zona.
- Vasul de toaletă de colț
Excelent pentru băile mici și pentru cele de serviciu, vasul de toaletă de colț are formă triunghiulară. Este potrivit pentru băile în formă de pătrat, unde fiecare colț trebuie luat în considerare și folosit într-un stil smart.
Asigură un coș de gunoi pentru a păstra curățenia băii; acesta este potrivit în special pentru petrecerile la care ești gazdă.
Cada de baie
Indiferent de stilul căzii, acestea pot avea diferite accesorii de susținere a produselor cosmetice și a bureților; fie în zonele fixe ale instalației sanitare, fie prin dispozitive atașate separat pe perete sau direct pe suprafața căzii.
- Cada de baie clasică
O persoană se poate relaxa o perioadă mai lungă de timp și poate să se hidrateze în profunzime cu diferite produse cosmetice hrănitoare pentru piele.
Cada de baie clasică este potrivită pentru băile de dimensiuni medii sau mari deoarece ocupă un spațiu considerabil. Ea poate fi: standard, adâncă sau cu diferite funcții de masaj și radio.
- Cabina de duș
Cabina de duș poate fi de mai multe feluri: cea cu paravan și cu pereți de sticlă sau cea în forma unui cub la care se poate atașa o perdea. Cabina este excelentă pentru băile de dimensiuni mici.
Chiuveta
Chiuveta este un alt obiect necesar spațiului destinat igienei personale. Pentru optimizarea băii, poți achiziționa un dulap special de instalat sub lavoar unde să depozitezi odorizantele pentru un ambient plăcut al băii, cât și substanțele de curățare pentru aceasta.
Există și lavoare supraetajate și prinse pe un blat. Acestea oferă spațiu liber, însă prin folosirea unui dulap poți avea produsele organizate în funcție de dorințele tale.
Electrocasnice și aparatele de îngrijire personală
Un produs electrocasnic necesar în orice casă modernă este mașina de spălat. Se recomandă ca pentru băile mici, aceasta să fie plasată în afara lor pentru a optimiza spațiul de manevrate.
Pentru băile de dimensiuni medii și mari, mașina de spălat poate avea un rol important în organizarea mobilierului.
Există dulapuri speciale pentru a putea fi plasate deasupra aparatului electrocasnic, astfel încât poți beneficia de acel spațiu atât pentru spălatul rufelor, cât și pentru depozitarea de detergenți lichizi sau balsam cât și de alte articole și accesorii de care ai nevoie.
Mașina de spălat este locul în care se pot aduna bacteriile și mizeria, așa că asigură o curățenie și o dezinfectare de profunzime.
Articolele de îngrijire personală
Articolele de îngrijire personală trebuie ferite de apă pentru a nu se strica și pentru evitarea de accidente.
Uscătorul este un produs necesar îngrijirii părului tău, în special în sezonului rece pentru a nu te îmbolnăvi din cauza frigului. Alte accesorii pe care trebuie să le ferești de apă sunt: placa și ondulatorul de păr, aparatul de ras, periile de păr electrice și aparatele pentru manichiură și pedichiură.
Corpurile și piesele de mobilier
Corpurile suspendate
Corpurile suspendate pot fi atât pe verticală cât și pe orizontală. Ele sunt potrivite pentru orice colț al băii tale și oferă un aspect modern și curat.
Dacă nu ai destul spațiu în baie pentru a folosi seturi întregi de mobilier, cu ajutorul corpurilor suspendate poți organiza produsele de îngrijire personală. De exemplu, alege un raft special în care îți pui doar produsele de machiaj pentru ten, iar în altul doar cele necesare manichiurii sau pedichiurii.
Polițele
Polițele pot fi folosite atât ca spațiu de depozitare pentru produse mai mici, spre exemplu pentru deodorantul pe care-l folosești zilnic, sau pentru accesoriile și bijuteriile potrivite ținutei tale; sau drept spațiu ambiental.
Etajerele pot susține o plantă care îi oferă băii un aspect proaspăt; pe ele poți aranja și lumânări sau frunze uscate de flori și fructe pentru miros plăcut.
Seturile de sertare sau dulapurile
Dacă spațiul băii tale permite un mobilier mai amplu. Optează pentru un set de sertare și dulapuri dintr-o singură bucată, cu lavoar inclus, pentru a putea beneficia de optimizarea maximă a băii și a organizării articolelor și a accesoriilor după bunul plac.
Seturile de mobilier îți oferă posibilitatea de a alege un stil tradițional, vintage sau unul modern și minimalist sau colorat.
Coșurile de depozitare
Coșurile de depozitare pot oferi un aspect prietenos băii și totodată un aspect practic. Ele pot fi mutate în orice loc al încăperii, agățate de cuier sau folosite drept separatoare pentru dulapuri.
Dulapul din spatele oglinzii
Indiferent de dimensiunea spațiului pentru îngrijirea corporală, poți opta pentru un dulap ascuns în spatele oglinzii. Aici îți poți depozita atât medicamentele, cât și trusa pentru manichiura și înfrumusețarea sprâncenelor.
Uscătorul și coșul de rufe
În cazul unei băi de dimensiuni mici, există posibilitatea ca spațiul amenajat special pentru rufele murdare să fie regăsit într-o altă cameră, iar uscătorul de rufe pe balcon sau pe hol.
Totuși, există modalități de optimizare a spațiului prin prinderea de frânghii la nivelul tavanului, pentru a nu ocupa spațiul băii atunci când nu sunt rufe puse la uscat. Rufele pot fi prinse cu clești pentru a te asigura că nu vor cădea din greșeală.
De asemenea, poți folosi bare de prindere pentru calorifer. Ele nu te vor ajuta să usuci o cantitate mare de rufe dintr-o dată, însă vor susține articolele de îmbrăcăminte ce trebuie uscate rapid.
Dacă baia ta este de dimensiuni medii sau mari, poți opta pentru un uscător generos fie acesta pe verticală sau pe orizontală.
Corpurile de iluminat
Corpurile de iluminat sunt necesare în perimetrul unei băi. De obicei, există aplicele de tavan și cele de deasupra lavoarului sau chiuvetei.
Pentru corpurile de iluminat de la oglindă, este recomandată poziționarea lor pe verticală pentru a nu exista umbre care să încurce procesul de înfrumusețare al unei persoane.
Corpurile de iluminat pentru tavan ar trebui să fie protejate împotriva surselor de apă, cât și a aburului excesiv. Alege un design clasic pentru baie deoarece ai nevoie de o lumină bună în defavoarea unui model chic, dar care nu îți oferă puterea de iluminat de care ai nevoie.
Camera de baie este locul în care îți dorești să te simți bine, să ai grijă de igiena corporală și în care să te relaxezi după activitățile obositoare ale unei zile de muncă. O baie ordonată și spațioasă, indiferent de dimensiunea acesteia, îți va oferi prilejul de a porni ziua într-un mod mai energic și să o închei într-un stil destins. Pornește de la ghidul anterior și creează-ți baia potrivită nevoilor și gusturilor tale.
Leave a Reply